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말레이시아 추천 맛집들 Foods You Have to Try in Malaysia (1)

말레이시아 추천 맛집들 

Foods You Have to Try in Malaysia 

part 1




1. Neighbourhood Food court 
East Wing, Central Park, Jalan PJU 5/7, Dataran Sunway, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor


푸드코트 뒤에 주차장이 있어서 편리합니다.  
There is also a car park attached at the back of the food court for parking convenience.


24시간 운영하지만 저녁 시간 (6-7시) 때 여는 가게들이 대부분입니다.
This food court opens 24 hours daily, but the opening time of each stall differs and some opens only after dinner time, around 6-7pm.






Fresh orange and watermelon juice
RM 4.50 each
다양한 음식들을 파는 많은 가게들이 있고 음료수만 파는 음료 가게도 있습니다.   
There is a handful of food stalls to choose from and there is a drink stall, where you can order drinks from.
맥주, 생과일주스 외에도 많은 종류의 음료들이 있어요. 저는 항상 오렌지 주스를 시킵니다. 바로 갈아주기 때문에 싱싱하고 맛있어요. 물을 너무 많이 넣어서 가끔 밍밍할때도 있지만 달지 않고 맛있습니다. 수박주스도 추천해요!

The drinks range widely from beer to fresh juices. I always order the orange juice, which is freshly squeezed, yet a little dilute but still tastes good. I also recommend the watermelon juice.





Chicken fish 
With sambal sauce and lady finger
RM45
이 푸드코트에서 가장 추천해드리고 싶은 음식은 머구리입니다. 입구로 들어오셔서 오른쪽 맨끝에 있는 해산물 맛집에서 파는 요리예요.  
The dish I would recommend the most is the chicken fish from the seafood stall located at the right corner from the entrance. 

생선은 굉장히 부드럽고 너무너무 맛있어요 >< 머구리 위에는 매콤한 삼발 소스가 얹어있는데 정말 맛있어서 항상 더 달라고 부탁합니다.
The texture of the fish is very soft and savoury, and on top of it is the spicy and sweet sambal sauce, which I usually ask for more :) 






푸드코트의 장점은 다양한 종류의 음식들을 비싸지 않은 가격에 즐길 수 있다는 점이지요! 태국 음식점에서 파는 해산물 볶음밥과 판미 음식점에서 파는 판미도 먹어봤는데 다 추천해드려요. 푸드코트 일부분은 현재 공사 중이지만 가게들은 다 운영합니다. 전에는 에어컨이 켜져있는 실내가 있었는데 지금은 그 공간이 없어져서 실외에서 식사를 해야하지만 천장에 선풍기가 있어서 그렇게 덥지는 않아요.   


The best thing about food courts is that you can order a diverse types of food under a low price. I have also tried seafood fried rice from the thai shop and pan mee from the pan mee shop, which are highly recommended as well. A part of the food court is currently under renovation, but the stalls are operating. There used to be a air-conditioned closed area, but now it is closed, yet the open area is not too hot as well as there are fans everywhere. 





2. Ying Ker Lou Hakka Restaurant, Curve 
Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara, 47800 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

   Hakka pan mee, RM 19.90                              Hakka minced pork BanTiao, RM 19.90   

저는 이 식당에 가면 항상 하카 판미를 시켜요. 멸치와 매운 소스도 같이 넣어서 먹습니다. 판미 국물은 되게 깔끔하고 멸치와 버섯 맛이 나요. 안에 미트볼도 들어있어요. 면은 수제비 같은 면인데 부드럽고 맛있습니다. 판미 양도 꽤 많은 것 같아요. 
I always order the hakka pan mee, which comes with anchovies and spicy sauce that you can add in. The soup tastes clear and you can taste the anchovies and mushroom used as ingredients. Inside, there are also meat balls, which are delicious as well. I also love the texture of the thin and flat noodle, it is very smooth and chewy. In my opinion, the portion is quite large. 

국물을 안좋아하신다면 다진 돼지가 들어가 있는 "bantiao" 국수를 추천해드립니다. 고기와 면이 잘어울리는 요리이고 매운걸 좋아하신다면 매운 소스를 달라고 해서 같이 먹으면 더 마십습니다. 
For people who prefer dry noodles, I highly recommend the hakka minced pork bantian. The pork and the noodles are a perfect combination, and I usually ask for the spicy sauce, which makes it even better. 

점심 시간이나 저녁 시간때 거의 자리가 없어서 미리 예약하시는 것도 괜찮습니다. 식장은 꽤 깨끗하고 서비스도 좋습니다. 사람이 많을때는 식사가 좀 늦게 나올때도 있지만요ㅜㅜ 소개해드린 두 메뉴를 떠나 커리 국수, 탕수육과 볶음밥도 먹어봤는데 다 맛있었지만 저의 원픽은 판미입니다. 그리고 점심 시간때는 세트 메뉴가 있어요! 요리 하나에 음료를 하나 선택할 수 있는데 레몬티와 밀크티가 아주 맛있답니다 :)
The restaurant is usually full during the busy lunch and dinner hours, so I would recommend making reservations if visiting at those hours. The place is quite clean and the service is pleasant, but sometimes the dishes arrive late when they are busy. I have tried their other menus as well, such as curry mee, sweet and sour pork and fried rice, which were all delightful, but my all time favorite dish would be the pan mee. To add on, during lunch hours, they have set menus, where you can choose a drink on top of the dish. The lemon tea and milk tea are both delicious :) 




3. Suki-Ya, Ikano

L1-17, Level 1, IPC Shopping Center, 2, Jalan PJU 7/2, Mutiara Damansara, 47800 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia  

뷔페 스타일의 샤부샤부입니다. 고기 종류는 닭, 소, 양으로 세가지이고 스프는 스키야키, 락사, 김치, 미소, 부타니쿠, 샤부샤부로 6가지가 입니다. 아이스크림 기계도 있고 작은 스시&샐러드 바가 있어요.  Buffet style shabu shabu with three types of meat (chicken, beef, lamb) and 6 types of soup broth (sukiyaki, laksa, kimchi, tonyu miso, butaniku, shabu shabu) and vegetables. There is also an ice cream machine and a small sushi and salad bar.  


고기는 직원한테 주문하셔야 하고 그 외의 야채, 샐러드와 등등은 셀프도 갖다 드시면 됩니다. 샐러드바에서 소스도 선택해서 드실 수 있어요.  

You have to order the meat directly to the staff, while others including vegetables and salad are self-served. You can also choose your own sauce from the salad bar. 


가격표입니다! 점심 저녁, 평일 주말, 어른 어린이 가격 다 다릅니다. 
This is the price, you can notice the price difference between the lunch and dinner, weekdays and weekends and adult and child.  





저는 주로 수키야키와 김치 스프를 선택해요. 스키야키가 사람들이 가장 많이 먹는 스프예요. 김치 스프는 맵지 않아서 샐러드바에서 마늘과 고추를 가져와서 더 추가해서 먹습니다.  
I usually pick the sukiyaki and kimchi soup. The kimchi soup isn't spicy so I add in more chili and garlic, from the salad bar. 

저는 두부와 옥수수를 많이 넣어 먹는데 특히 납작한 두부가 엄청 맛있어요!

The other ingredients I add in are mostly tofu and corn.  

고기는 얇게 썰어서 판에 올려서 옵니다. 저는 닭은 잘안먹고 소고기를 시켜 먹습니다. 양고기도 맛있어요. 고기 질은 갈때마다 다르지만 전반적으로는 좋습니다. The meat are thinly sliced and comes on trays when you order them.   
Personally, I prefer beef over other types of meat. The quality of the meat differs every time I visit, overall, it is satisfactory. 

고기를 다 먹으면 꼭 우동을 넣어 드세요! 스키야키나 김치 스프, 어디에 넣어도 다 맛있어요! 디저트로는 수박과 아이스크림이 있어요. 아이스크림은 초콜릿, 씨솔트 맛과 둘을 믹스한 것도 있는데 아이스크림은 크게 기대하지 말아주세요.  

After finishing the meat, I strongly recommend adding in udon in either soups. For desert, you can eat watermelon or ice cream, chocolate or sea salt or a mix of both.  


식당은 점심때와 저녁때 사람이 정말 많아요. 서비스는 그럭저럭입니다. 사람 많을때 몇번 불러야지 직원이 오기 때문입니다. 그 점 외에는 식당은 꽤 깔끔하고 떨어진 재료들도 자주 채워줘요. 가격도 양호하다고 생각해요. 육식을 사랑하시는 분들에게는 최고의 식당이지요 :)
The restaurant is quite crowded during lunch and dinner hours. The service is moderate, only because during the busy hours, I had to wave or press the bell several times for them to notice. Other than that, the restaurant is quite clean and the ingredients are replenished frequently. I think that the price is also quite reasonable especially for meat lovers :)


4. Carnaval Churrascaria
77, Jalan SS 22/19, Damansara Jaya, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

브라질 bbq 식당입니다. 소고기, 양고기, 생선, 소시지 등을 즐길 수 있습니다. 서비스도 좋고 직원들 모두 친절합니다. 야채와 심플한 음식도 갖다 먹을 수 있는 샐러드바도 있어요. Brazilian bbq restaurant serving grilled beef, lamb, chicken, fish, sausage and more. The service is accommodating and the staff are very friendly. There is also a salad bar with some vegetables and small foods.   
에피타이저로 치즈 빵이 나오는데 부드럽고 엄청 맛있어요! 
Cheese bread is served as an appetizer. The bread is very soft and cheesy. It's finger licking good :] 

테이블에 포크, 나이프와 직원이 고기를 썰어줄때 고기를 집을 수 있는 집게가 놓여 있어요.
On the table, forks, knifes and also tongs are given to grip the meat once the servers come and slice the meat. 











요리들:
Some of the food served are:
- 마늘빵/garlic bread
- 양고기 어깨살/lamb shoulder
- 마늘 소고기/garlic beef
- 소고기 스테이크/beef rump steak 
- 치킨윙/chicken wings
- 햄/chicken ham
- 소세지/sausage
- 생선/fillet fish
- 구운 파인애플/grilled pineapple



개인적으로 스테이크와 구운 파인애플이 가장 맛있었어요. 먹은 고기들 전부 부드럽고 육즙이 많았어요. 파인애플은 엄청 달고 맛있어요.  
My personal favorites are beef rump and grilled pineapple. 
All meats are tender, soft and juicy. The pineapple is also sweet and savory. 

고기를 더 레어로나 더 익혀서 드시고 싶으시면 직원에게 말하면 원하는대로 해줘요! 

You can also request for the degree of cooking, if you want the meat rarer or more cooked. 





어른 가격은 90링깃 정도예요. 
The adult price is around rm90.

요일마다 스페셜이 달라요.
월요일: 5명이 식사하면 한명이 공짜
화요일: 코르키지 무료
수요일: 여자들만 15% 할인
일요일: 모두 15% 할인





The specials are:
Mondays: Party Night 5 adults 1 Free
Tuesdays: BYOB wine & dine night – FREE corkage
Wednesdays: Ladies night – ladies get 15% off
Sundays: Family day 15% off



*바뀔 수도 있으니 참고해주세요

*Please note that these may vary time to time






























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